szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Majdnem vállból leszakította az önkéntes karját a nagymacska.

Tigris támadt egy idős önkéntesre, aki súlyosan megsebesült a Tigrisvilág című sorozatból ismert Carole Baskin floridai állatkertjében – írta a BBC.

A Big Cat Rescue állatkertjében a 69 éves Candy Crouser, a szervezet egyik önkéntese csütörtökön etetni készült Kimbát, a Guatemalából mentett hímet – közölte az állatvédő szervezet.

Crouser a szabályokkal ellentétben bedugta a kezét a rácsok közé. Az önkéntes, aki öt éve dolgozott a Big Cat Rescue-nak, az etetés előtt vette észre, hogy a "karám, ahová Kimbát zárták, messze esik a helytől, ahol általában etetni szokták".

A tigris normálisan viselkedett

Miután benyúlt, hogy kinyissa az ajtót, a tigris "megragadta a karját és majdnem leszakította vállból" - olvasható a közleményben. Candy azt mondta, nem gondolkodott, amikor a reteszhez nyúlt – írták.

A közelben állók egy övvel és jegeléssel igyekeztek megmenteni a nő karját, a mentő húsz perc alatt megérkezett, és kórházba vitte Candyt. A nő mindvégig magánál volt, és azt kérte, hogy Kimbának ne essen baja az ő hibájából. A közlemény szerint három helyen tört el a karja és a válla is súlyosan megsérült.

Óvatosságból a tigrist harminc napig karanténban tartják, de hozzátették, hogy "normálisan viselkedett, ahogy az élelem és a lehetőség a közelébe került". A baleset aznap történt, amikor az amerikai képviselőház törvényt fogadott el, amely megtiltaná a nagymacskák magántulajdonban tartását és kölykeik nevelését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elő a mobillal! Most kiderül, mi alapján választunk telefont

Elő a mobillal! Most kiderül, mi alapján választunk telefont

Nemzetközi szintű kábítószer-kereskedő bandát irányított egy 25 éves magyar nő

Nemzetközi szintű kábítószer-kereskedő bandát irányított egy 25 éves magyar nő

Anya és apa helyett egyes és kettes szülő megnevezést használnak az olasz személyi igazolványokban

Anya és apa helyett egyes és kettes szülő megnevezést használnak az olasz személyi igazolványokban