szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van azonban olyan intézmény is, ahol hagyományos felvételi lesz. Ott a diákoknak FFP2-es maszkban kell majd szóbelizniük.

A koronavírus-fertőzöttek emelkedő száma miatt sorra fújják le a szóbeli felvételi vizsgákat a magyar középiskolák – írta a HVG oktatási szakportálja, az Eduline.

A lap szerint erről az elmúlt napokban értesítették a szülőket és a diákokat. A budapesti BKSZC Pogány Frigyes Technikum például azt a tájékoztatást tette közzé, hogy "a járványhelyzet legújabb fejleményeit követve iskolánk úgy döntött, hogy nem tartja meg a szóbeli felvételi vizsgát. A felvételi rangsor a felvételizők hozott pontjaiból és az írásbeli felvételi tesztek eredményéből áll majd össze”.

Az Eduline úgy tudja, hogy a budapesti Arany János Technikum és Szakképző Iskolában, illetve a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskolában is elmaradnak a szóbelik. Olyan intézmények is vannak azonban, amelyekben már megkezdték a meghallgatásokat, ezért nem tudják teljesen törölni a vizsgákat – az érintettek online vizsgáztatásra állnak át.

A portál olyan iskoláról is tud, ahol megtartják ugyan a szóbeliket, de a megszokottnál jóval szigorúbb szabályokkal:

a diákoknak a szokásos lázmérés és kézfertőtlenítés után át kell adniuk az egészségi állapotukról szóló, kitöltött és a szülők által aláírt dokumentumot, a gimnázium emellett legalább FFP2-es hatékonyságú maszk viselését tette kötelezővé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó

700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó

Új gyorsbillentyűt vezet be a Google a keresésnél

Új gyorsbillentyűt vezet be a Google a keresésnél

Az EU-nak nem kell az AstraZeneca és Johnson & Johnson 300 millió extra adag vakcinája

Az EU-nak nem kell az AstraZeneca és Johnson & Johnson 300 millió extra adag vakcinája