szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Buckingham-palota mostanra megerősítette a szertartással kapcsolatos pletykákat.

Orvosai tanácsára nem vesz részt Fülöp herceg jövő szombati temetésén a várandós Meghan Markle, férje, Harry azonban biztosan elmegy – írta a People magazin, melynek információit mostanra a Buckingham-palota is megerősítette.

Az április 17-i eseményt a járványügyi korlátozásoknak megfelelően szűk körben, mindössze 30 fő részvételével tartják majd. Ezt szem előtt tartva Boris Johnson brit miniszterelnök sem vesz részt a temetésen, hogy ne vegye el a helyet a családtagoktól. A szertartás – Fülöp kívánságához igazodva – mindenféle felhajtás nélkül zajlik majd.

Meghalt Fülöp - a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Alig néhány hónappal a századik születésnapja előtt meghalt Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje és támasza. Egy hosszú, kalandokban és szolgálatban gazdag élet ért véget, és a brit monarchia elveszítette az egyik legfontosabb tartóoszlopát.

Utóbbiakról a Telegraph úgy tudja: Fülöp koporsóját előbb a Szent György-kápolnába viszik, rajta többek közt koszorúkkal és kardjával; a szertartás később az Albert-emlékkápolna alatti királyi sírboltban folytatódik, ahol magát Fülöpöt végső nyugalomra helyezik.

A temetést minden bizonnyal élőben közvetítik a brit tévécsatornák.

Fülöp halálhírének pénteki bejelentésével az Egyesült Királyságban nemzeti gyász kezdődött, amely a herceg temetéséig tart.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!