szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy hadihajó avatására hívták meg őket, azóta velük van tele az ausztrál nyilvánosság.

Egy hadihajó árnyékában meglehetősen szokatlannak számít egy táncos csapat, az pedig még meghökkentőbb, ha a koreográfia, amelyet előadnak, erősen twerk-hangsúlyos. A 101 Doll Squadron nevű táncegyüttest az ausztál tengerészet egyik hadihajójának az avatására hívták meg fellépni. A műsorukból egy rövid részlet felkerült az internetre, és onnantól kezdve nem volt megállás a reakciókban.

A konzervatív politikusok illetlennek nevezték a produkciót, a bulvárlapok a hadsereg hozzáállását kérdőjelezték meg, és persze sokan magukat a táncosokat kezdték el megszégyeníteni, például azért, mert túlságosan is „szexualizált” volt az előadásuk. Amit persze a táncosok vettek zokon.

Az ausztrál tengerészet mindenkit megnyugtatott, hogy sem a katonai tisztségviselők, sem más magasrangú meghívottak nem látták a táncelőadást, mert az még az előtt lement, hogy ezek a nagy tiszteletnek örvendő a vendégek megérkeztek volna. Arra azonban még nem érkezett magyarázat, hogy egyáltalán miért hívták meg őket. Az egyik független politikus azonban nem félt minősíteni a meghívást: szerinte sokkoló volt, és azt hitte először, hogy a Super Bowl félidiős műsorát látja.

A 101 Doll Squadron táncegyüttes olyan műfajokban lép fel, amelyek egykor sokkolónak hatottak, de ma már a modern tánc megszokott elemei, mint a dancehall, a reggae, az afrobeats, a jazz és a hip hop. És miután beindult a vita a nők lealacsonyításáról, tárgyiasításáról és jogairól, nem igazán kérdezték meg a táncosokat, hogy ők mit gondolnak erről az egészről. Ők pedig elsősorban a sajtót vádolták meg azzal, hogy a tudósításaikon keresztül szexualizálták őket.

A kéretlen figyelem miatt rengeteg online zaklatás és támadás érte őket.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!