szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Cambridge-i hercegné fotós projektje már könyvben is megpróbálja megmutatni a tavalyi évet.

Egy nemzet portréját próbálta meg fotókon keresztül bemutatni Katalin hercegné, aki a Nemzeti Portré Galériával együttműködve vett részt a Hold Still című könyv összeállításában. A könyvben a koronavírus-járvány momentumait örökítették meg a tavalyi évből, és most egy különleges akcióval népszerűsítik.

Egy, a könyvolvasást népszerűsítő szervezettel együttműködve 150 példányt rejtettek el egész Nagy-Britanniában. Az akcióban Katalin hercegné is részt vett, és videón is megörökítették, ahogy elhelyezi az egyik példányt a Kensington-palotánál található szökőkútnál.

A könyvekben Katalin hercegné egy levelet is elrejtett, az egyik szerencsés megtalálónak köszönhetően pedig az is kiderült, hogy mit üzent.

A hercegné azt írta, a képek azokról a kihívásokról mesélnek, amelyekkel szembesültünk, de arról is tanúskodnak, hogy hogyan fogtunk össze a rendkívüli időkben. Egyúttal arra biztatja a megtalálót, hogy ha átnézte a könyvet, hagyja ott valahol, hogy más is belelapozhasson.

A Hold Still című könyvben száz portré található, a könyv bevételeit jótékony célokra fordítják. 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!