szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gyorsan meglett az elkövető, állatkínzásért felelhet.

Hat kölyökkutyát talált egy rakamazi férfi vasárnap egy földút mellett egy elázott dobozban, amikor Szabolcs és Balsa között gyalogolt.

A police.hu beszámolója szerint a férfi leintett egy közeledő rendőrautót az úton és megmutatta, mit talált. A járőrök értesítettek egy állatvédő szervezetet, akik a kölyökkutyákat gondozásukba vették. Ezután a rendőrök a tulajdonos felkutatására indultak.

A rendőrség szerint a segítségükre volt, hogy a kartondobozon, és az abban talált számlán is ugyanaz a címzés volt, ahova ezután ellátogattak.

©

A rakamazi címen lakó 41 éves férfi elismerte, hogy kitette, és sorsára hagyta kutyája kölykeit. A rendőrök állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával a férfit a rendőrőrsre előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

Tettét a férfi korlátozott anyagi körülményeivel indokolta, abban bízott megtalálják a kölyköket még pusztulásuk előtt. A büntetőeljárás alatt a férfi szabadlábon védekezhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!