szerző:
hvg.hu

24 óra leforgása alatt 25 milliárd dollárt költött a csaknem másfél milliárd felhasználó.

Egy nap alatt 25,3 milliárd dollár bevételt termelt az AliExpress a kínai Szinglik Napján. Az Alibaba-csoport tagjaként üzemelő webáruház megdöntötte a tavalyi rekordot, melyet szintén ő állított fel 17,8 milliárd dolláros bevétellel. Összehasonlításképpen, a Fekete Péntek kiskereskedelmi összbevétele 3 milliárd, a Cyber Monday akcióé pedig 3,45 milliárd dollár volt.

A Kínában különösen népszerű, a nyugati Valentin-nap ellentétének tekinthető Szinglik Napja már az első három percben 1,5 milliárd dollárnyi forgalmat generált az AliExpressen, két óra múlva 12 milliárdnál tartottak, majd 13 óra elteltével elérték a 18 milliárd dollárt is. Az eladásokat vélhetően az aznap bemutatott harcművészeti film, a Gong Shou Dao is ösztönözte, melyben Jack Ma, az Alibaba alapítója játssza a főszerepet, és rendezőként is ő jeleskedett. A film írója ráadásul Jet Li, aki számos híres kínai harcművész mellett szintén szerepet vállalt a filmben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!