szerző:
EUrologus
Tetszett a cikk?

Az ajánlás ugyanaz: két oltást között legalább három hétnek kell eltelnie.

A 12–15 évesek számára is jóváhagyja a Pfizer–BioNTech vakcinájának használatát az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) – jelentette be Marco Caveleri, az EMA oltásstratégiai igazgatója pénteken.

A Pfizer–BioNTech oltását eddig 16 év felettiek számára ajánlotta az EMA, de a több mint 2000 kamasz bevonásával történő vizsgálatok azt mutatták, hogy az oltásoknak nincsenek eltérő kockázatai a 12–15 év közötti korosztályban sem, ugyanolyan enyhe mellékhatásokra lehet számítani, mint a fiatal felnőtteknél – magyarázta Caveleri, aki azt is hangsúlyozta, hogy

ebben a korosztályban az immunválasz még erősebb is volt, mint a fiatal felnőtteknél.

Az EMA tudományos véleménye alapján az Európai Bizottság fogja majd módosítani az oltás európai forgalombahozatali engedélyét, és minden uniós tagállam maga döntheti el, hogy beoltja-e a 12–15 éveseket.

Az utasítás a korosztály számára ugyanaz: két oltást kell beadni, amelyek között legalább három hétnek kell eltelnie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!