szerző:
Gőgh Csilla

Az egészségtudatos fogyasztók régiójába kalandozott a Red Bull gyártója. A külföldi piacon már korábban megjelentek Kombucha, Kefír és Ginko névre keresztelt üdítőitalai, melyeket néhány napja nálunk is forgalmaznak. Igaz, egyelőre csak az újonnan megnyílt pesti luxusgyorsétterem, a Vapiano italkínálatát színesítik.

© www.carpediem.com
Az egészséges üdítőitalok értékes, tradicionális, évszázadok óta ismert s felhasznált természetes alapanyagokat tartalmaznak. A háromféle ital 24 gyógynövényt tartalmaz, melyek kombinációja a gyártó 1993 óta tartó kutatásainak s kísérleteinek végső eredménye.

© www.carpediem.com
Elsőként – az ezredforduló tájékán - a Kombucha tűnt fel Ausztriában a boltok polcain. Akkor még egyedüli „wellness italként” nagy sikert aratott a vásárlók körében. A cég a nemzetközi porondon 2002-ben jelent meg  italával. Azóta Németországban, Angliában, Írországban, Hollandiában, Belgiumban és Dél-Afrikában is osztatlan sikert aratott az egyre divatosabb reformitalok, egészségmegőrző gyártmányok között.

Itthon a Vapiano étteremben mind a három változatot kóstolhatjuk. Várhatóan a későbbiekben széles körben forgalmazzák majd nálunk is a Carpe Diem ("Élj a mának")  brand italait.

A gyártók az év minden hónapjára kínálnak egy izgalmas alkoholmentes koktélreceptet, melyet havonta más és más mixer ajánl a világ különböző pontjain lévő bárokból. Az aktuális  receptek a www.carpediem.com oldalon találhatók. Ezúttal Paul Lambert, a dublini  Diep Le Shaker bár mixere kreálta a frissítő italt, mely nem éppen kalóriaszegény, ám annál ízletesebb, és ráadásul egészséges.

© www.carpediem.com
A Carpe Diem augusztusi ajánlata: Summer Lovin
Hozzávalók:

1 evőkanál alkoholmentes világos sör
10-15 cl almalé
1 csepp lime, kevés cukorszirup
50 ml Carpe Diem Kombucha
2 vékony almaszelet díszítésnek

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Lőrincz Zsolt Gasztro

Mediterráneum az Alpokban

Dél-Tirol, Itália északi szeglete kevéssé ismert a magyar turisták körében. Az I. világháború végéig, 1919-ig Tirolhoz, azaz Ausztriához tartozott, azóta Olaszország része. Így nem csoda, ha a vidék ma legalább annyira osztrák, mint amennyire olasz.

Szikora Katalin Gasztro

Melyik ásványvizet vegyük le a polcról?

Hiába hangzik el minden nyáron a jó tanács: melegben a meleg ital hűsít igazán. A konok magyar csak nyakalja a hideg ásványvizet. Évről évre többet. De még mindig nem annyit, mint az egészségtudatosabb uniós polgárok, akik fejenként 100-160 litert isznak meg egy esztendő alatt.

Kovács Gábor Gasztro

Eltérített márkák a sörpiacon

A marketingszótárban a márkaeltérítés azt jelenti, hogy a különféle termékekkel azonosuló fogyasztók átveszik a hatalmat fölötte, és maguk határozzák meg a termék további arculatát, néha negatív irányban változtatva rajta. A hazai sörpiacon ennek ellenkezője zajlik: néha maguk a gyártók "rontanak le" egy jónevű márkát.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Józsi bácsi, a spanyolok kedvenc aperitifje

Tío Pepe, azaz magyarul Józsi bácsi fogalom a spanyol borívók körében. Ez egy nagyon száraz, könnyű és nemes fehérbor, amit jól behűtve aperitifként szoktak fogyasztani. Kedveltségét egy véletlennek köszönheti. A 19. század közepén egy borkereskedő, Manuel González nagy sikerrel exportálta Angliába sűrű, sötét, édes, enyhén dióízű borát.

Kovács Gábor Gasztro

A legegészségesebb sör

1516-ban IV. Vilmos bajor herceg elérkezettnek látta az időt, hogy a „sörkotyvasztásnak” országszerte véget vessen. A Sörtisztasági Törvény értelmében ettől kezdve a sör főzéséhez malátán, komlón és vízen kívül más anyag nem volt használható.

Vétek György Gasztro

A borok világa – a világ borai Londonban

Pohárral a kezünkben két óra alatt végigsétálhatunk a világ nagy szőlő- és bortermelő vidékein. Bolyonghatunk azonban bármeddig, Magyarországra nem lelünk a Vinopolisban.

Gasztro

Sörözés Horvátországban: mit igyunk?

A Horvátországba utazó magyar turistáknak biztos nem kell betárazniuk egy láda sört a kocsiba. Mindenhol az itthon megszokott minőséget kapják, a hazaihoz hasonló áron. A tengerparti nyaralás pedig kivált alkalmas a helybeli sörök beható tanulmányozására. Eláruljuk: szerintünk a Staro Cesko a király.

Bőhm Kornél Gasztro

Szörpöljünk!

Valószínűleg ez a legegyszerűbben elkészíthető szénsavas üdítő. Az ember csak önt egy kevés sűrű szörpöt a pohár aljára, nagy lendülettel szódavizet spriccel bele, és kész. Akinek van késztetése, jégkockát, szívószálat is tehet az italába.

Vétek György Gasztro

Itt a gyümölcs(sör)szezon!

Sokan esküsznek rá, hogy kánikulában nincs jobb mint egy pofa hideg sör. Fatális tévedés. Nagy melegben a sör túlságosan „tömény”. Akkor már inkább egy laza fröccs. De az igazi a gyümölcssör!

Szakértő: a gyorsaság és az együttműködés a kibervédelem alapja

Szakértő: a gyorsaság és az együttműködés a kibervédelem alapja

Tokaj-Hegyaljáig még eljutott a román brutáltréler, aztán jöttek a rendőrök

Tokaj-Hegyaljáig még eljutott a román brutáltréler, aztán jöttek a rendőrök

Barcelona polgármestere párbeszédre szólított fel a katalán válság rendezésére

Barcelona polgármestere párbeszédre szólított fel a katalán válság rendezésére

Kunhalmi: Jól vizsgázott az ellenzéki szövetség, ezt kell országosan továbbvinni

Kunhalmi: Jól vizsgázott az ellenzéki szövetség, ezt kell országosan továbbvinni

Előkerült André Kertész radiátora, közben pár francia fotográfusról kiderült, hogy magyar

Előkerült André Kertész radiátora, közben pár francia fotográfusról kiderült, hogy magyar

Nem talál egy fájlt a windowsos gépén? Akkor próbálja ki ezt a programot

Nem talál egy fájlt a windowsos gépén? Akkor próbálja ki ezt a programot