szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután a Chateau Visz korábbi séfjének, Erik Schröternek – német Michelin csillagos séf – szerződése már 2010 májusában lejárt, a kastélyszálló-étterem tulajdonosai utódjaként olyan séfet kerestek,aki nemzetközileg elismert, tapasztalt, hosszú távon is a Chateau Viszhez kötődik.

S íme,megtalálták: Az új séf  mostantól Olivier Marchand, francia mesterszakács ,Marc Meneau három Michelin csillagos séf tanítványa. A Vezelay-i (Burgundia) L'Espérance Hotel étterme a világ csúcsgasztronómiájának egyik fellegvára, Olivier Marchand ott elsajátított és továbbfejlesztett konyhaművészetét élvezhetik a magyar gourmet szerelmesei áprilistól a Chateau Viszben.

Hidvéghy Melinda, a Chateau Visz ügyvezető igazgatója megköszönte Erik Schröter egykori asszisztensének, Stefan Gebhardtnak, hogy az átmeneti hónapokban segített megtartani a Chateau Visz vezető pozícióját –  olyan sikeresen,hogy 2010-ben a Dining Guide étteremkalauz a Chateau Visznek ítélte oda az Év legjobb étterme díjat – a magyarországi csúcsgasztronómia élvonalában.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Gasztro

Az Év Étterme: Chateau Visz

Azoknak, akik ismerik a hazai csúszgasztronómia szereplőit, nem okozott különösebb meglepetést a Dining Guide díjkiosztó gálán Wiszkidenszky András, zsürielnők bejelentése.