szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Egy törékeny francia nő nyerte el 2011-ben a világ legjobb női szakácsának járó díjat. A Veuve Cliquot-t a legkreatívabb, legelkötelezettebb szakácsok kaphatják meg, akik valóban maradandót alkottak a konyhában.

A három Michelin-csillagos étterem, a La Maison Pic tulajdonosát és konyhafőnökét, Anne-Sophie Pic-et a francia életmód és otthon magazin, a Coté Maison mutatta be. „Egyesíti a gasztronómiában a kreativitást azzal a családi hagyománnyal, amelyet még a nagypapa alapozott meg” – méltatták Anne-Sophie Pic munkásságát a díjátadón. A Veuve Cliquot-t (a név lefordítva özvegy Cliquot-nét jelent) a champagne-i pezsgőgyáros, Philippe Cliquot feleségéről nevezték el, aki korán megözvegyülve – 27 évesen vesztette el a férjét – rendkívül sikeresen folytatta tovább a vállalkozást. A 18. században élt hölgyet tarják az első igazi üzletasszonynak. Ha el szeretné olvasni az egész cikket, kattintson ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
34 millió migránst kellene Európának integrálnia

34 millió migránst kellene Európának integrálnia

Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója