szerző:
hvg.hu

Mint már hírül adtuk, a Budapesti Pálinkafesztivál idei főszereplője, a szilva. A gyümölcsből készült párlatokat és ételeket a látogatók a fesztivál Szilváskertjében kóstolhatják meg, köztük az Év Szilvapálinkáját, amely kilenc párlat házasításából készült.

A Békési, a Gusto, a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a 895 Hunnium, a Nobilis, a Prekop, a Rézangyal, a Villányi és a Zsindelyes főzdék közös összefogásának köszönhetően egy különleges prémium szilvapálinka blend született, nem titkoltan, hagyományteremtő céllal. Mostantól ugyanis minden évben készül Év Pálinkája, az adott esztendőben jegyzett, hazai gyümölcsből. A szakértő kóstolócsapat által kiválasztott legjobb párlatokból készült idei blend 1100 sorszámozott, 0,5 literes, palackba került, amely egyedi dizájnnal, díszdobozban vásárolható meg a fesztiválon. A Szilváskertben pedig nemcsak ez,hanem valamennyi kiállító szilvapálinkája megkóstolható, valamint néhány nemzetközi szilvapárlat is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Péter Anna Gasztro

Mi kerülhet a jó pálinkába?

Volt guggolós és kerítésszaggató, mocskos fészerekben bádogbögrében kimért népbutító, igazi gyümölcsből lepárolt, titkos házi, vagy éppenséggel fekete címkés, fütyülős, pántlikás, originális. Mindegyiket pálinkának hívtuk.