szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tizenegy étterem, tizenegy kreatív séf, tizenegy konyhai világnézet és egy küldetés: stílusos vidéki vendéglátás. A sorban harmadik éttermiségi találkozó tetthelye május 4-én Villány lesz.

Tavaly februárban egymás sarkát taposták kíváncsi gasztroturisták a szigetmonostori Rosinante fogadóban,ahol először vonultak fel a vidéki éttermiségiek. Vagyis tíz étterem, amely új formációt alkotott, hogy megmutassa konyháját, stílusát az ország különböző pontjairól. Akkora sikert aratott a kezdeményezés, hogy ősszel a perbáli Walterben ismételtek, most pedig Villányba települnek egy napra, csatlakozva az ugyanekkor zajló Borzsongáshoz. Közben bővült is a csapat: az encsi Anyukám mondta, a veszprémi Chianti, a debreceni Ikon, az egri Imola, a noszvaji Nomád, az etyeki Manga, a pannonhalmi Viator, a szigetmonostori Rosinante, a perbáli Walter és a villányi Mandula mellé beíratkozott az emblematikus balatonszemesi Kistücsök. Az éttermek séfjei a kóstoltatás mellett 25 perces bemutató főzéseket is tartanak, és szívesen osztják meg konyhatitkaikat, nézeteiket a jó falatok mellett a "szóra is éhező" vendégekkel.

A találkozóhoz kézműves termelők is csatlakoznak egy kis helyi piaccal. Az esemény előestéjén pedig a tizenegy séf által kreált közös vacsora lesz a házigazda villányi Mandula Étteremben, ahol a bevétel egy részét jótékonysági célokra (gyerekek közétkeztetése) ajánlják fel. A fogásokhoz Gere, Bock, Vylyan, Malatinszky, Tiffán borokat szolgálnak fel.

Részletes információk a Rosinante honlapján és a Stílusos vidéki éttermiség Facebook-oldalán.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!