szerző:
hvg.hu

A Pesti Disznó, az Onyx, a Macesz Huszár és a Mák Bisztró erényeit taglalja a New York Times.

Időutazáshoz hasonlítja a New York Times a magyarországi éttermezés élményét. Krémes levesek, pörköltek, előzékeny fogadtatás - így foglalják össze a budapesti éttermek legfőbb erényeit.

A felívelés és a modern magyar konyha megszületése a cikk szerint a Bock Bisztró megnyitásával indult 2004-ben. Bock József és Bíró Lajos az elsők között voltak, akik a klasszikus magyar ízeket bátran ötvözték más országok ízeivel és alapanyagaival.

Onyx

Elegáns pincérek, márványszobrok, és a nyugati irányzatokat beépítő ételkreációk - a cikk szerint a Szulló Szabina és Széll Tamás vezette konyha nem csak az enteriőrre ad, az ételek elkészítésekor sem fukarkodik a luxussal.

A kaviárt, a homárt, a libamájat és a mangalicát is megemlítik, nem csak az ízük, a tálalásuk miatt is.

Mák Bisztró

Bár Tálas Kata, a Mák Bisztró 25 éves séfje azt mondja, túl fiatalnak és túl aprónak tartják ehhez a munkához, a New York Times szerint egy biztos: főzni tud.

A lap itt többek között az articsókával elkészített fésűkagyló ízvilágát emeli ki, a bisztrót pedig Budapest egyik legizgalmasabb helyének nevezik. Új, vibráló színeket és ízeket találtak ezen a konyhán. Azt pedig külön kiemelték, hogy a vajas pogácsájuknak, és házi szörpjüknek kevesen tudnak ellenállni.

Pesti Disznó

Bereznay Tamás, a Pesti Disznó séfje Sólyom László volt köztársasági elnök szakácsaként is kipróbálta magát. A hely hangos, trendi, és meglepően finom disznóból készült ételeket szolgálnak fel benne - írja a lap.

Külön kiemelik a pálinkát és mangalicából készült ételeket, és azt is megemlítik, hogy az 50-es évek végétől a modern hússertésfajták kiszorították, egyedszámuk pedig rohamosan csökkent.

Macesz Huszár

Mivel Közép-Európán belül Budapesten él a legnagyobb zsidó közösség, nem nehéz olyan helyet találni, ahol maceszgombócot is főznek. A Popovits Dávid vezette étterem kifejezetten a zsidó identitásukat megélni próbáló, gyökereik után kutató, 20-30 éves fiatalokat célozza meg - írja a lap.

Bár a menü összeállításánál régi szakácskönyvekhez nyúltak, itt sem hiányzik a modernitás, a hagyományos és az új egyszerre van jelen.

A felhozatalból a libából készült hamburger nyerte el a tetszésüket a leginkább, ami szerintük semmihez sem hasonlítható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

A pesti optikusdinasztia tagjai már messziről felismerik a szemüveggyilkosokat

A pesti optikusdinasztia tagjai már messziről felismerik a szemüveggyilkosokat

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

Aki most dob piacra egy panellakást, már karácsonyra a pénzénél lehet

Aki most dob piacra egy panellakást, már karácsonyra a pénzénél lehet

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér