szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt 12. alkalommal rendezte meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület a Budapesti Gazdasági Főiskola védnökségével.

 

A mogyoródi Csíkvölgyi Pipacsárdában rendezett gasztronómiai megmérettetésre 12 turisztikai szolgáltató, civil szervezet és települési önkormányzat nevezett hazánk tájegységeire jellemző ételkülönlegességekkel.

flow

  Az I. helyezést a veresegyházi Dédi vendégháza csapata érdemelte ki a tekintélyes szakemberekből álló zsüritől ezzel a menüvel: lábszár leves házi finom metélttel, fokhagymás paradicsomos szaftban párolt pecsenye knédli cipóval és párolt káposztával, végül desszertként herőke / herőke, herőce más néven forgácsfánk, csöröge – a szerk. megjegyzése. /.  A második helyezett a jászberényi Vincellér étterem, a harmadik és egyben közönségdíjas az isaszegi Dózsa György Művelődési Otthon csapata lett. A IV. helyen a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának csapata végzett.

A veresegyháziak az aranyérem mellett haza vihették az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend  vándorserlegét is.

 

  

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!