szerző:
hvg.hu

Az ország kereskedelmi főzdéi idén is elkészítik közös házasításukat, amelybe az Év Pálinkája 2016 versenyen kiválasztott tíz legjobb birspálinka kerül.

 Lezárult a pálinkafőzők szimbolikus összefogását jelképező Év Pálinkája 2016 verseny. A zsűri döntése alapján ezúttal a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, a Cruxx, a Békés, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit, és a Spiritus Primus főzdék tételei kerülnek közös palackba.

©

A versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húszpontos rendszerben történt. A szakértők vakkóstolás során választották ki a házasítás gerincét adó párlatot, majd a többi tétel hozzáadásával „díszítették”. A pályázatra januárig lehetett jelentkezni és mintákat beküldeni. A kész termék több hónapos pihenés után sorszámozott díszüvegekben kerül  kereskedelmi forgalomba.

Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az Év Pálinkáját, amely a Budapesti Pálinkafesztiválon debütál. A cél az adott év gyümölcsének és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása. 2011-ben szilvából készült az Év Pálinkája, 2012-ben barackból, 2013-ban meggyből, 2014-ben körtéből, tavaly pedig az almán volt a sor.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!