Orbán szerint gazdasági válság felé sodródik az ország

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Orbán Viktor volt miniszterelnök szerint a jelenlegi kormány politikája miatt Magyarország gazdasági válságba sodródhat. Lendvai Ildikó szerint az ország akkor sodródna válságba, ha a kormány a Fidesz valamennyi javaslatát szó nélkül elfogadná.

"Határozatlanság, döntésképtelenség, a Széchenyi-terv megfojtása, a magyar vállalkozók helyett a külföldiek támogatása, ide jutott az ország egy év alatt. És most attól kell tartanunk, hogy egy mélyebb, a mainál is mélyebb gazdasági válságba sodródhatunk" - közölte a Fidesz elnöke egy 26 lakásos fecskeház átadását megelőző ünnepségen Sarkadon. Orbán szerint általában két korszak - egy határozott és egy sodródó - váltotta egymást Magyarország történelmében. A volt miniszterelnök szerint Magyarországnak mindig akkor volt jó korszaka, amikor az építők voltak többen, amikor "az építés gondolata erősebb volt a széjjelhordás gondolatánál".
"Nem hiteles, hogy az siratja a gazdaság fejlődését, aki hét százalékos gazdasági növekedést ígért - mondván, ezt csak akarni kell -, és végül alig hármat ért el. Nem hiteles, hogy az kevesli a magyar vállalkozók megkülönböztetett támogatását, aki még pártja utolsó percben vámkezeltetett szórólapjait is külföldön nyomatta, és akinek kormányzása idején a Széchenyi-tervre fordított összegek nagyobb részét a nemzetközi nagyvállalatoknak osztották ki” – reagált közleményben Lendvai Ildikó a volt kormányfő sarkadi beszédére. A szocialista frakcióvezető szerint a döntésképtelenséget "a Fidesz gazdaságpolitikája mutatja, amikor egyszerre követel dupla annyi kiadást és fele annyi hiányt". Lendvai szerint az ország akkor sodródna válságba, ha a kormány a Fidesz valamennyi javaslatát szó nélkül elfogadná. (MTI)