Ismét gyengült a forint

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A forint csütörtökön reggel 6,34 százalékon nyitott a sáv erős oldalán a bankközi devizapiacon, 65 bázisponttal gyengébben a szerda délutáni pozíciójánál. Elemzők a forint és a magyar piacok lassú konszolidálódását várják az év végéig.

Az euró árfolyama reggel 264,40/50 forint volt, szemben a szerda délutáni 262,55/262,75 forintos jegyzéssel. A kereskedők szerint a nap további részében is a forint eladás lesz a jellemző, az euró árát 263,50 és 264,50 forint között várják. A dollár továbbra is erős, a reggel jegyzett 235,00/30 forintos árfolyam megegyezik az előző napi záró szinttel.
Szerdán a nap első felében a Fitch nemzetközi hitelminősítő intézet kedd délutáni bejelentése gyengítette a forintot. Az intézet ugyanis kilátásba helyezte az ország hitelminősítésének rontását.
Elemzők a forint és a magyar piacok lassú konszolidálódását várják az év végéig. A jegybank inflációs célja tartható, de az államháztartás hiánya az idén meghaladja a tervezettet - áll a Reuters júliusi felmérésben.
A forint az év végére elérheti a jegybank és a kormány által megjelölt sáv felső szélét. Az elemzők 261,50 forintos euró árfolyamot várnak augusztus végére, 259,00 forintot az év végére és 252,50 forintot a jövő év végére. Szerintük a jegybanknak nem kell újra kamatot emelnie ahhoz, hogy egyensúlyban tartsa a piacokat. (MTI)