Erősödött a forint, nyugodtabb a piac

Utolsó frissítés:

Hétfőn a hivatalos kereskedés vége felé 5,25 százalékon állt a forint a bankközi devizapiacon a sáv erős oldalán, ami jelentős erősödés a péntek 18 órai 4,73 százalékos pozícióval szemben. Az eurót hétfőn 17 óra tájban 268 forint körül jegyezték.

A dealerek szerint alacsony volt a forgalom és az árfolyamok is jóval szűkebb sávban ingadoztak, mint az elmúlt hét bármelyik napján. A piacon átmenetileg elmúlt az idegesség - mondják -, mivel megemésztették, hogy nem lesznek költségvetési megszorítások, és a miniszterelnök hétvégi nyilatkozatai meggyőzték a piacot arról, hogy nem várható változás a pénzügyi kormányzat vezetői posztjain.Több mint egy hét óta először ért véget a kereskedés a bankközi devizapiacon hivatalos kereskedési idő végén, 16 óra tájban; ez is jelzi, hogy a piacok megnyugodtak - fogalmaznak a deajerek.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Visszatér-e 260 alá a forint/euró árfolyam december 12-ig?
A forint 4,73-5,44 százalék között ingadozott a nap folyamán, az euróval 267 és 269 forint között kereskedtek. A dollár ismét rekord mélységbe, 1,2240-re jutott a nemzetközi piacokon az euróval szemben, ennek hatására Budapesten délután 218,90/219,20 forinton kereskedtek az amerikai valutával a pénteki 220,10/90 forintos kurzushoz képest.A forintpiacon is alacsony forgalomról számoltak be a kereskedők, az overnight kamatok a pénteki 11,50/70 százalékon maradtak. A hosszabb lejáratokon 10-15 bázisponttal csökkent a kamatszint, a forgalom azonban minimális volt. Az állampapírpiacon a kötvények iránt mérsékelt érdeklődés volt hétfőn, a vételek és eladások hullámzásának eredményeként a másodpiaci referenciahozamok 5-8 bázisponttal emelkedtek. A diszkont kincstárjegyek esetében viszont egyértelmű vételi dominancia alakult ki, ezért a 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozama 45 bázisponttal 11,74 százalékra csökkent. (MTI)