Újabb cég lép a pesti tőzsdére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő TvNetWork Rt. árfolyamértéken 400 millió forint értékű nyilvános részvénykibocsátás után a tervek szerint az idei év második-harmadik negyedévében a tőzsdére megy - jelentette be Kabay Tamás a társaság vezérigazgató-helyettese.

A cég bemutatkozásával a tőzsdeképes cégek klubja új taggal bővült - mondta Horváth Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde Rt. vezérigazgatója. A jelenleg 1,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság tulajdonosai a március 17-i közgyűlésen döntenek a nyilvános részvénytársasággá alakulásról. Az új kibocsátású részvényeket elsősorban az előfizetőiknek, magán- és intézményi befektetőknek és kockázati tőketársaságoknak szánják - magyarázta Kabay. 

A nyilvános kibocsátás árfolyamát még nem  kívánjuk közölni - mondta Nemes Attila gazdasági igazgató, a cég elnöke. Annyit elmondott, hogy a tőzsdei bevezetést alulértékelt árfolyamon tervezik, hogy "legyen tere a növekedésnek". A 2000 októberében alakult cégnek 30 részvényese van: 4-5 társaság, valamint magánszemélyek. 

A vezérigazgató-helyettes közlése szerint a TvNetWork az ötödik legnagyobb szélessávú internet- és a tizedik legnagyobb kábeltévé szolgáltató Magyarországon. A piacon két nagy kábeltévé szolgáltató van, 60-70 százalékos részesedéssel, a maradék 30 százalékon több mint 500 szolgáltató osztozik. 

Az idei részvénykibocsátásból származó friss tőkét a hálózat fejlesztésére fordítja a társaság. A meglévő hálózat értéke, beleszámítva az amortizációt is, 1,5 milliárd forint körül van. Ennek és az előfizetői körnek a számbavétele alapján a cég értéke meghaladja a 2,5 milliárd forintot.

A további hálózatfejlesztés és a tervezett akvizíciók finanszírozására jövőre újabb részvény kibocsátást terveznek, ami az ideinél nagyobb léptékű lesz. A cég az elmúlt évet 120 millió forint adózás előtti nyereséggel zárta, előfizetői bevételei elérték a 923 millió forintot.