Új külföldi bank lép a magyar piacra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Prága, Varsó és Pozsony után Budapesten is képviseleti irodát nyitott a bécsi központú Investkredit Bank AG.

Az Investkredit Bank a Moody's Investors Service értékelése alapján A2 besorolású, a bécsi tőzsdén jegyzett specializált bank, amely főleg vállalati ügyfelek számára nyújt szolgáltatásokat.

A megcélzott ügyfélkört a magyar és nemzetközi vállalati ügyfelek, az ingatlanszektorban pedig a befektetők, projektfejlesztők és ingatlanfejlesztők alkotják. A képviseleti iroda emellett támogatást nyújt a Magyarországon már megtelepült vagy letelepedni készülő osztrák és egyéb külföldi leányvállalatok, vegyes vállalatok számára is.

Wilfried Stadler vezérigazgató, az igazgatótanács elnöke a bank csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a képviseleti iroda egyrészt támogatni szeretné a csoport jelenlegi ügyfeleit a magyar pénzügyi piacon, másrészt elérhetővé szeretnék tenni az Investkredit csoport szolgáltatásainak teljes körét a magyarországi vállalati ügyfelek és az ingatlanszektor részére is.

Az Investkredit ingatlanalapja, az Europolis 2004 óta tart fenn irodát Magyarországon és öt, összesen 216 millió euró értékű ingatlantulajdonnal képviselteti magát Budapesten.