Zöld út a Lufthansa-Swiss légifrigynek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kedden a Lufthansa felügyelőtanácsa is jóváhagyta, hogy a német légitársaság felvásárolja a Swiss-t - közölték a testülethez közelálló körök. A felügyelőtanács a vezetés tervének változtatás nélkül adott szabad utat.

A svájci kormány kedden tájékoztatta a Lufthansa és a Swiss légitársaság igazgatótanácsát arról, hogy - mint a légitársaság legnagyobb svájci részvényese - hozzájárulását adja a svájci légitársaság eladásához.

A kérdésről kedden a svájci kormány, a Bundesrat rendkívüli ülést tartott, ezután ülésezett Bernben és Frankfurtban a két légitársaság vezetősége. A szakértők biztosra veszik, hogy a Lufthansa lesz a Swiss új tulajdonosa azzal, hogy a Swiss német irányítás mellett fenntarthatja eddigi nevét és önállóan folytathatja tevékenységét.

A svájci parlamentnek nincsen beleszólása a húsz százalékos Swiss állami részesedés eladásába. A Swiss légitársaságot három évvel ezelőtt a Swissair összeomlása után a svájci állam és a kantonok, valamint bankok és más nagybefektetők pénzéből hozták létre.