Parkolás BKV-bérlettel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Új parkolási rendszert szorgalmaz az MDF fővárosi frakciója; az autósok BKV-jeggyel vagy bérlettel ingyen parkolhatnának a külvárosi metró-végállomásokon - erről Katona Kálmán beszélt.

A javaslattal több dolog is változna a fővárosban: rendezett és őrzött P+R parkolók jönnének létre, amelyekben több utas merné otthagyni az autóját, a BKV-nak nőne a bevétele és környezetvédelmi szempontból is előnyös volna, ha az utasokat belvárosi tömegközlekedésre ösztönöznék - mondta Katona Kálmán.

Az MDF képviselője hozzátette: azt szeretnék, ha a P+R parkolók a BKV kezelésébe kerülnének. A költségekről kifejtette: a közlekedési társaság fővárosi vagy EU-forrásból, 40-50 millió forintos összegből - 3-4 helyszínen - még a tavasszal elkezdhetné kialakítani a parkolókat.

Katona Kálmán elmondta: javaslatukat ismertetik a csütörtöki Fővárosi Közgyűlésen, amelyen ismét megvitatják a városüzemeltetési bizottság kedden leszavazott parkolási stratégiáját.

Azért nem fogadtuk el a bizottság egységes parkolási rendszerének rendelet-módosítását, mert az csupán általánosításokat tartalmaz - utalt az MDF politikusa keddi állásfoglalásukra.

Hozzáfűzte: a rendelet felelőse és a határidő feltüntetése nélkül a tervezet, csak egy tanulmánynak tekinthető. Katona Kálmán megjegyezte: az MDF a rendelet-módosítást ugyanakkor meg fogja szavazni, mert azt szakmailag elfogadhatónak tartja.