Gyurcsány: nincs szükség a költségvetés kiigazítására

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A miniszterelnök nem lát okot a költségvetés kiigazítására, Gyurcsány Ferenc a közszolgálati rádióban szerdán azt is hangsúlyozta, hogy szerinte a magyar gazdaság jó pályán halad.

"A magyar gazdaság jó pályán halad, stabil pályán halad, huszonegynéhány éve nem volt ilyen alacsony az infláció, Európában dicséretesnek számító magas növekedési pályán vagyunk, idén újra (...) vagy négy százalékkal növekedni fog (....) a bérek és nyugdíjak vásárlóértéke" - mondta a kormányfő a Magyar Rádiónak adott nyilatkozatában.

A költségvetés hiánya akkora, amekkorának terveztük - közölte, és emlékeztetett arra, hogy a jegybank elnöke is úgy nyilatkozott korábban, hogy "az idei költségvetés minden korábbi költségvetésnél megalapozottabb és körültekintőbb".

"Én nem látok olyan folyamatot, amely miatt erre sort kellene keríteni" - mondta a költségvetés esetleges kiigazítását firtató újságírói kérdésre. A kormányfő közölte, tanult politikai elődei leckéjéből, abból, hogy a fellazított költségvetés "előbb-utóbb benyújtja a számlát".

"Költségvetés politikában nem tartom jó tanítómesteremnek a két elődömet" - utalt Medgyessy Péterre és Orbán Viktorra. A tervekhez ragaszkodni akaró, azt megtartani kívánó költségvetési politikát szeretnék gyakorolni - mondta, majd arra is felhívta a figyelmet, hogy elegendő tartalékot is képeztek "éppen arra, hogyha baj lenne, akkor ne kelljen a költségvetést kiigazítani".