A Napsterről beszélnek a Wall Streeten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az amerikai határidős indexek előrejelzése szerint árfolyamemelkedésre lehet számítani a Wall Streeten, miután az olajárak visszatértek 57 dollár alá, és a Napster Inc. árfolyama megugrott arra hírre, hogy digitális letöltési üzletága emelt bevételi várakozásain.

A Napster csaknem 30 százalékkal drágult az elektronikus kereskedés során, miután a társaság előfizetői számának jelentős emelkedéséről és negyedéves bevételének várható javulásáról számolt be.

A felvásárlási hírek közül még mindig a ChevronTexaco Corp. és az Unocal Corp. üzlete áll az érdeklődés középpontjában: a vevő hírek szerint az Unocal észak-amerikai olajmezőinek és ázsiai erőműveinek eladását tervezi, hogy hozzájusson 2 milliárd dollárhoz.

A Fortune Brands Inc. amiatt lehet érdekes a befektetők számára, hogy a francia Pernod Ricard SA megerősítette, fontolgatja az ajánlattételt az Allied Domecq Plc-re - amely a Fortune Brands-szel a világ második legnagyobb égetett szeszesital-gyártó csoportja.

Az internetes papírok közül a Google Inc. részvényét értékelte fel a Lehman Brothers, a Google ezután 2 százalékkal, az eBay Inc. 1 százalékkal drágult az Inet rendszerében. Fontos bejelentést tett a Morgan Stanley International elnöke, aki a vezetés összeroppanása után felröppent spekulációk ellenére sem hiszi, hogy a befektetési bank felvásárlási célponttá válna.

Alan Greenspan, a Fed elnöke aggódik az olajár infláció-gerjesztő hatása miatt, megmozdulhat a dollár árfolyama és "hatás alá kerülhetnek" a részvényárak is. Azok a várakozások, hogy a Fed az infláció megfékezése érdekében esetleg az eddiginél erőszakosabban emelheti a kamatszintet, már öt hónapos csúcsára erősítette a dollárt a jennel, két havi maximumára emelte az amerikai devizát az euróval szemben.