A Malév Budapest érintése nélküli járatokat indít

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Malév a nyári időszakban Budapest érintése nélkül indít járatot Dublin-Athén, Helsinki-Athén, Sármellék-München és Sármellék-Stuttgart között.

Hónig Péter, a Malév Rt. elnöke úgy vélekedett, hogy a társaság ezzel elkezdte versenyképességének fejlesztését. Gönci János, a Malév Rt. vezérigazgatója hangsúlyozta, Magyarország európai uniós csatlakozása tette lehetővé a légitársaság számára, hogy szabadon, bejelentéssel repülhessen európai városokba. A sármelléki repülőtérre érkező-induló járatok beállításával a német turistákra építenek.

A társaság piackutatása szerint a Sármellékről induló járatok 65-70 százalékos, a másik kettő 55-65 százalékos kihasználtság mellett nyereségesek lesznek.

Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkózásért felelős tárca nélküli miniszter a sármelléki repülőtér használata kapcsán fontosnak nevezte a regionális repülőterek fejlesztését, mert ez a régiók versenyképessége szempontjából meghatározó.

Dublinból és Helsinkiből heti háromszor indulnak a járatok Athénba és vissza június 1-je és szeptember 29. között. Sármellékre hetente egyszer érkeznek járatok Stuttgartból, illetve Münchenből és vissza július 1. és szeptember 24. között.