Cégek kezdeményezik az Auchan felszámolását

Utolsó frissítés:

Lavina indult el azzal, hogy az Auchan egyik beszállítójának nem fizette ki a megállapodás szerinti járandóságát. Mostanra már legalább öt cég kérte az Auchan Magyarország felszámolását - adja hírül a Figyelőre hivatkozva a Napi Gazdaság.

Az áruházlánc tartozásai miatt a zöldség-gyümölcs beszállító sem tudta a vele üzleti kapcsolatban álló termelőknek átutalni az áru ellenértékét, s megkezdődött a felszámolása. A lánc nem rendezte a tartozást, ezért a beszállító jogi képviselője tavaly szeptemberben a francia érdekeltségű kft. felszámolását kérte a Fővárosi Bíróságon - írja a Figyelő legfrissebb számára hivatkozva a gazdasági napilap.

Idén február elsején a Debreceni Hús Rt., február 11-én pedig az Immobilia 1904 Vagyonkezelő Rt. kérte a hipermarket-lánc itteni leányvállalatának felszámolását. A Debreceni Hús Rt. mintegy 28 millió forint tőkét és járulékait, a kapuvári Immobilia pedig mintegy 106 millió forint tőkét és járulékait követeli.

Mostanra már legalább öt cég kérte az Auchan Magyarország felszámolását, de a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma egyelőre nem rendelte el az eljárás megindítását. Szakértők az elhúzódó döntést részben annak tulajdonítják, hogy a társaság nagy foglalkoztató, több ezer alkalmazottal.

Az Auchan vezetése egyelőre nem nyilatkozott a lejárt tartozásait firtató kérdésekről.

(napi.hu)