Hamis bérletek miatt rúgtak ki két BKV-pénztárost

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A BKV menesztette azt a két pénztárosát, akik tévedésből hamis bérleteket vettek vissza, s adtak el újra - közölte a cég jegybevételi főosztályvezetője.

Hibát követtek el a pénztárosok, amikor megszánták azokat, akik dupla vásárlásra hivatkozva az egyik bérletük visszavételét kérték - mondta Lucza Mihály. A 30 napos, 5950 forintos két bérlet közül az egyiket ismét eladták. A jegyellenőröknek azonban feltűnt, hogy a bérletek érvényességi dátumát vegyszerrel megváltoztatták. Az eredeti időpontot kitörölték és új időpontot írtak a szelvényre. A biztonsági jelzés azonban eközben megsérült.

A főosztályvezető közölte, hogy a BKV jó hírnevének csorbítása, a megrendült bizalom miatt kénytelenek voltak elbocsátani a jó szívű pénztárosokat. Hozzátette, hogy azt a vétlen utast, aki jóhiszeműen vette a BKV-pénztárban a bérletet, természetesen kárpótolták. Megjegyezte azt is, hogy a BKV ellenőrei az elmúlt öt hónap alatt mintegy 50, különböző módon hamisított bérletet szűrtek ki. Klasszikus, nyomdai úton előállított hamisítvány nem volt köztük. Jellemző a színes fénymásolás és az érvényességi idő megváltoztatása.