Újjászületik a Fiat 500-as

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hosszú idő óta először jelentett be komoly fejlesztési tervet az olasz Fiat: a csoport a következő három évben 20 új modellt tervez piacra dobni.

A fejlesztésekre 10 milliárd eurót szán a cég - jelentette be szerdán Sergio Marchionne vezérigazgató. A Fiat, a Lancia, az Alfa Romeo, valamint a haszonjárművek körében 20 új modellel jön ki a cég, s 23 modellt terveznek feljavítani. Így 2007-ben újraindítják a FIAT 500-asok korszerűsített változatának a gyártását a lengyelországi Tychyben lévő gyárban.

A beruházást egyebek mellett az teszi lehetővé, hogy a vállalatcsoport a szigorú költségtakarékossági programnak köszönhetően kezd kilábalni a fennállása óta legsúlyosabb válságából.

A csoport nyereséges lett az év második negyedében is: az adózott eredmény 217 millió eurót tett ki, az egy évvel korábbi, 246 millió eurós veszteség helyett. Ez egyebek mellet annak köszönhető, hogy az autóipari üzletágban a vártnál jobban csökkent a veszteség: 88 millió euróra az egy évvel korábbi 238 millióról. Elemzők 144 millió euróra számítottak.

A társaság a tavalyi évet veszteséggel zárta, az idei első negyedben azonban már nyereséget könyvelhetett el: 293 millió eurót egy évvel korábbi 392 millió eurós veszteség után.