Skandináv hitelből terjeszkedik a CIB

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Rt. 30 millió euró összegű, hosszú lejáratú hitelszerződést írt alá a napokban a Nordic Investment Bankkal - olvasható a bank csütörtökön kiadott közleményében.

A hitelszerződés célja az olasz Banca Intesa tulajdonában lévő CIB országos jelenlétének, hálózatának bővítése, a támogató funkciók budapesti központosítása, illetve egy új irodaépület finanszírozása a fővárosban. A hitel futamideje 12 év, amely három éves türelmi időt is magában foglal.

Az finanszírozott irodaépület kivitelezője a Skanska Property Hungary, a második legnagyobb ingatlan fejlesztő vállalat az országban. A skandináv Skanska kiemelt közép-európai piaca Budapest, Prága és Varsó mellett.

A finanszírozó, a Nordic Investment Bank (NIB) kiemelkedően jó, AAA/Aaa minősítésű, multilaterális pénzügyi intézmény, amelynek tulajdonosa a négy skandináv ország, Izland és a három balti állam.

A NIB kedvező feltételekkel finanszíroz állami és magán projekteket mind a tagállamokban, mind azokon kívül. A múlt héten aláírt hitelszerződéssel a NIB nemcsak a CIB céljait támogatja, hanem a teljes magyar bankszektor folyamatos fejlődését is elősegíti.