Rejtélyes befektető a Balaton partján

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Miután felvásárolta a "fél" Balaton-partot, törvénymódosítási javaslatot lobbizott ki magának az SCD-csoport, amely lehetővé tenné vízparti ingatlanjainak az eddiginél lényegesen nagyobb beépítését, az indítványt négypárti konszenzus mellett dolgozta ki a T. Ház idegenforgalmi bizottsága - írja csütörtökön megjelenő számában a HVG.

Továbbra is homályos azonban, a vállalkozásbirodalom honnan teremti majd elő a 15 év alatt befektetni szándékozott 100 milliárd forintot, és az sem egyértelmű, áll-e valaki, s ha igen kicsoda a figyelemre méltó terjeszkedésbe fogott, legutóbb kempingakvizíciójával a figyelmet magára irányító, papíron három magyar fiatalember többségi tulajdonában álló cégcsoport mögött.

Az SCD-ben eredetileg fantáziát látó angol befektető a HVG tudósítójának jelentése szerint nem több egy londoni postafiókcégnél, az idegenforgalmi szakma pedig csak találgat: akadnak, akik a brit érdekeltségű Danubius-csoportot, mások a Hunguest-szállodaláncot is ellenőrző Leisztinger Tamás üzletembert, megint mások a Balaton-környékén sokat sürgölődő OTP-vezért, Csányi Sándort sejtik a háttérben.

A Csányi-vezette OTP Bank Rt. - amely az egyik fő finanszírozója az SCD-beruházásoknak - egyébként nemrégiben többségi tulajdont szerzett a csoport egyik vállalkozásában, az SCD Lízing Rt.-ben.

Jászai Gellért, az anyacég SCD Group Magagement Kft. 51 százalékos tulajdonosa a HVG-nek nyilatkozva cáfolta a feltételezéseket, szerinte jó ötletük és korrekt üzletpolitikájuk a siker záloga. A régióban élők mindenesetre gyanakvással vegyes reménykedéssel figyelik, vajon betartja-e a cégcsoport a grandiózus ígéreteket.

További részletek a HVG csütörtökön megjelenő számában.