Kikre figyel idén az APEH?

Utolsó frissítés:

Az APEH hétfőn közzétette, hogy mely tevékenységeket végző vállalkozások készülhetnek nagyobb eséllyel 2006-ban az adórevizorok látogatására – írja a Napi Gazdaság.

Ebbe a körbe tartoznak az újonnan alakult vállalkozások, továbbá a gyakori székhelyváltoztatók, de nem lehetnek nyugodtak a távközlésben és a médiaiparban érdekelt vállalkozások sem. Nevesítetten szerepelnek a célpontok között a regisztrációsadó-köteles körbe tartozó gépjárművek értékesítői is.

Újdonság a korábbi évekhez képest a kereskedelmi és szálláshely-szolgáltatást nyújtók, valamint a gépjárműjavítással foglalkozók nevesítése az ellenőrizendő főbb tevékenységek között. Különleges figyelmet kapnak a gyógyszerforgalmazók is a „jelentős költségvetési kapcsolatok miatt”.

A foglalkoztatás jogszerűségének a vizsgálatára kiemelten figyelni fog az adóhivatal, tekintettel arra, hogy az idén június végén lejár a színlelt szerződések átalakítására adott moratórium. Ugyanígy többletmunkát ad az egyéni járulékszámlák kialakítása az APEH számára, a járulékok bevallási rendjének áprilisi változását követően fokozottan ellenőrzik majd a kötelezettséget elmulasztókat. A vagyongyarapodás-vizsgálatok is gyakoriak lesznek - írja a Napi Gazdaság.