Pénz nélkül is lehet új lakásunk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma már nem újdonság, hogy a bankok egyre vonzóbb lakáskölcsön-ajánlataikkal próbálnak új ügyfeleket szerezni. Újdonságként most itt van az első önerő nélküli hitelkonstrukció is.

Több új, a lakossági ügyfeleknek szóló termékkel jelenik meg a piacon az Erste Bank. A pénzintézet a magyar piacon elsőként hajlandó akár teljesen önerő, illetve plusz ingatlanfedezet nélkül lakáshitelt kínálni - mondta Tátrai Bernadett, a hitelintézet lakossági üzletágának vezetője.

Az akár önerő nélkül is igényelhető lakáshitel már múlt hónap vége óta elérhető. A bank emellett az április 30-ig igényelt kölcsönöknél a folyósítási jutalékot is elengedi. A kölcsön vonzerejét növelheti, hogy öt év türelmi idővel is felvehető - ebben az időszakban csak a kamatokat kell fizetni -, a maximális futamidő pedig 35 év. Ám a teljes vételárat csak azoknál az ingatlanoknál finanszírozzák meg, amelyeknél a beruházó szerződött az Erstével.

Tavaly a magyar pénzpiacon a lakossági hitelállományok növekedésén belül 370 milliárd forintot tett ki a lakáshitelek bővülése, míg a fogyasztási kölcsönök növekedése 477 milliárd forintra rúgott. Tavaly az Erste Bank a lakossági hitelpiacon több mint 40 százalékos állománynövekedést ért el, ezzel piaci részesedése 9,1 százalékra nőtt. Az elmúlt évben a bank a lakosságnak 150 milliárd forintnyi új hitelt közvetített ki.

A magyarországi lakossági hitelpiacon a múlt év végén a teljes hitelállomány 3 788 milliárd forint volt, ebből a lakáshitelek 2 283 milliárd forintot tettek ki, a fogyasztási kölcsönök 1 205 milliárd forintot - hangsúlyozta Tátrai Bernadett.