Felvásárolnák a Vodafone-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Brit lapértesülés szerint a Verizon és a Telefónica 140 milliárd euróért felvásárolná a Vodafone-t.

Brit lapjelentések szerint újabb óriásfelvásárlás körvonalazódik a távközlési piacon: az amerikai Verizon, a spanyol Telefónica és egy amerikai cég, a Blackstone alkotta konzorcium a brit Vodafone-ra vetett szemet. A Daily Mail úgy tudja, hogy a konzorcium 140 milliárd eurót ajánlana a Vodafone-ért.

Ha sikerülne a felvásárlás, a Verizon a Vodafone amerikai és brit üzletét kapná meg, a Telefónica európai üzletágát, míg a Blackstone Ázsiát és Dél-Afrikát. Az ajánlati ár 1,60 fontnak felel meg részvényenként, vélte tudni a brit lap. A Vodafone hétfőn kora délután 1,2725 font volt a londoni értéktőzsdén, 2,21 százalékkal drágább a pénteki zárónál. Jelenleg 1,39 százalékkal drágább, mint az év elején, de 10,35 százalékkal olcsóbb, mint egy éve.

A Verizont az amerikai piacon az AT&T és a Bell South nagyfúziója helyezte nyomás alá. A Telefónica nemrégiben vásárolta fel a brit O2 mobilkonszernt, 26 milliárd euróért. A múlt héten még az a híresztelés járta, hogy a Vodafone el akarja adni 45 százalékos részesedését az amerikai Verizon távközlési cégből.

A Vodafone csökkenteni akarja jelenlétét a nagy költségű érett piacokon, márciusban kivonult Japánból. A Vodafone-nál nem kommentálták a híreszteléseket.