Elbírálták az összes panel-pályázatot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Folytatódhat a panelfelújítási program, elbírálták az összes 2005-ben benyújtott pályázatot - közölte Kolber István, regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter.

Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter áprilisi döntése alapján újabb 11 000 panellakást érintő felújítás kezdődhet meg 3 milliárd forint állami támogatással. A mostani határozattal valamennyi, 2005-ben benyújtott pályázatról döntöttek.

A Gyurcsány-kormány 16,4 milliárd forinttal támogatta a panellakások felújítását, amely 87 ezer lakás felújításához, 250 ezer ember életkörülményeinek javításához járul hozzá.

A 2001-ben indult panelprogram eddig 400 ezer ember lakóhelyének korszerűsítését segítette. A cél, hogy 2013 végére a teljes magyarországi panelállomány 80 százaléka megújuljon. A közeljövőben már uniós forrásokat is igénybe vehetünk a lakásprogram finanszírozásához.

A lakóközösségek bekapcsolódását a panelprogramba segíti a Panel Plusz hitelprogram is. A 20 évre felvehető hitel révén akár önerő nélkül is belekezdhetnek a lakóközösségek a felújításba.

A lakásügyekért felelős miniszter, Kolber István március közepén írta ki az idei panelpályázatokat. Az igények benyújtási határideje 2006. szeptember 29. A pályázati útmutató és a pályázathoz szükséges formanyomtatványok az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal honlapjáról tölthetők le.