Gyengülés várható a pesti tőzsdén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Tovább gyengülhetnek a részvényárak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén.

Továbbra is lefelé várja a piac irányát Kuti Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője. Mint mondta, nincs olyan momentum, ami felfelé hajthatja az árfolyamokat, a belpolitikai bizonytalanság továbbra is jelen van, és az amerikai piacokon is negatív hangulatú volt a kereskedés, ami önmagában is kedvezőtlen hatással van a feltörekvő piacokra.

A szakember szerint a piacon erősödött az a várakozás, hogy a belpolitikában kialakult helyzet megoldódik, elülnek az indulatok, és folytatódhatnak a gazdasági reformok. Hozzátette, hogy ez nyilván nem pénteken történik meg, ezért továbbra is gyengülő részvényárakra lehet számítani.

Az egyes papírok közül az elemző várakozása szerint a gyógyszergyártók árfolyama továbbra is a piacnál erősebben eshet, amit a jövő évi gyógyszerkasszával kapcsolatos bizonytalanság okoz. A Mol viszont az átlagnál kissebb mértékben gyengülhet, miután valamelyest kedvezőbbé váltak az olajpiaci kilátások, és ennek hatására erősödtek az olajipari részvények.

A BUX csütörtökön 390,66 pontos, 1,76 százalékos csökkenéssel, 21 762,63 ponton zárt. A részvénypiacon 28 milliárd forintot meghaladó, erős forgalom volt, a vezető részvények közül csak a Magyar Telekom árfolyama nőtt valamicskét.

Az OTP árfolyama 165 forinttal, 2,47 százalékkal 6525 forintra esett, a Mol részvények ára 250 forinttal, 1,24 százalékkal 19 900 forintra csökkent. A Richter záróára 45 200 forint volt, 1350 forinttal, 2,90 százalékkal alacsonyabb az előző napinál, az Egis részvények ára 1600 forinttal, 5,10 százalékkal 29750 forintra zuhant. A Magyar Telekom 900 forinton zárt, a szerdai záróárnál 6 forinttal, 0,67 százalékkal magasabban.