Magyarország aláírta a Szingapúri Védjegyjogi Szerződést

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Magyarország kedden Genfben aláírta a Szellemi Tulajdon Világszervezetének égisze alatt létrehozott Szingapúri Védjegyjogi Szerződést, így a szerződést aláíró államok száma 45-re emelkedett.

A szerződést Magyarország nevében Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke írta alá. A hivatal szerdai tájékoztatása szerint a Szingapúri Védjegyjogi Szerződés célja elsősorban a védjegyjogi eljárási szabályok nemzetközi szintű egyszerűsítése, egységesítése és korszerűsítése. Mindezt az elmúlt évtized során bekövetkezett technológiai fejlődés tett szükségessé.

Szakértők szerint Magyarország csatlakozása a megállapodáshoz növelheti a szerződést aláíró államok vállalkozásainak a magyarországi védjegyoltalom megszerzése iránti igényét.

A szerződést négyéves előkészítő munka után ez év március végén véglegesítették a kidolgozásában részt vevő diplomaták. A Szingapúri Védjegyjogi Szerződés három hónappal azt követően lép hatályba, hogy tíz állam vagy kormányközi szervezet letétbe helyezi megerősítési vagy csatlakozási okiratát. Eddig még a szerződés életbelépéséhez szükséges minimálisan tíz aláíró ország ratifikációjára nem került sor – tájékoztatott az MSZH.