Veres János Tátrai Miklóst javasolja pénzügyi államtitkárnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

Veres János pénzügyminiszter Tátrai Miklóst, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkárát javasolja pénzügyi államtitkárnak – közölte a Pénzügyminisztérium. A pénzügyminiszter javaslatáról pénteken levélben tájékoztatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt.

Veres János azt javasolta a miniszterelnöknek: kezdeményezze a köztársasági elnöknél Tátrai Miklós pénzügyi államtitkárrá történő kinevezését november elsejétől. A PM közleményében emlékeztet, hogy a pénzügyi államtitkári poszt egy hete üresedett meg, amikor Katona Tamás benyújtotta lemondását, amelyet a miniszterelnök elfogadott.

Tátrai Miklós 1975-ben született Budapesten. A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerzett diplomát, gazdaságpolitikai szakon. Az államigazgatásban 2002 óta dolgozik. Rövid ideig, 2003-ban a Pénzügyminisztériumban is dolgozott államtitkársági titkárságvezetőként. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban 2003 óta a költségvetési ügyekért és az uniós támogatások felhasználásáért felelős helyettes államtitkár, illetve szakállamtitkár. Angolul és franciául beszél.