BÉT: kis mértékű ármozgások várhatók a tőzsdén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Kis mértékű árfolyam mozgások várhatók szerdán a budapesti részvénypiacon

Az amerikai Fed szerdai ülése előtt kivárás jellemezheti az európai részvénypiacokat, így a BÉT-en sem várhatók jelentős ármozgások - mondta Dobár Péter, a CIB Bank elemzője. Hozzátette, hogy a BUX kis mértékű erősödésére nagyobb esélyt lát.

A piaci várakozások szerint a Fed változatlanul hagyja az irányadó kamatot.

A CIB elemzője szerint a Magyar Telekom kereskedése lehet a nap érdekessége. A papír árfolyama fontos technikai szinthez érkezett, 940 forinton zárt, és amennyiben tartósan képes meghaladni ezt az árfolyamot, úgy a papír újabb felértékelődése következhet. A következő technikai szint 980 forint közelében van - magyarázta a szakértő.

Piaci hírek szerint a Magyar Telekom piacán egy nagy vevő vásárolja hetek óta folyamatosan a papírt.

Dobár Péter a Mol árfolyamában pici erősödést valószínűsít, miután az amerikai olajvállalatok részvényei egy százalék körüli erősödést értek el az előző napon. A gyógyszer részvényeknél is óvatos emelkedésre számít a következő napokban.

A BUX 74,85 pontos, 0,34 százalékos erősödéssel, 22 393,52 ponton zárt kedden. A részvénypiacon 21 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket, a vezető részvények a Mol kivételével nyereséggel zártak.

A Mol-részvények értéke 430 forinttal, 2,08 százalékkal 20 270 forintra csökkent. Az OTP 86 forinttal, 1,22 százalékkal 7 125 forintra erősödött. A Richter részvények ára 950 forinttal, 2,21 százalékkal 44 000 forintra emelkedett. A Magyar Telekom értéke 6 forinttal, 0,64 százalékkal 940 forintra nőtt.