Így sírnak a végtörlesztéssel csúnyán átvert közszolgák

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu

Amikor megláttuk a cikket arról, hogy közszolgák nyilatkoznak a sikertelen végtörlesztésükről, egyetlen kérdés villant...

Amikor megláttuk a cikket arról, hogy közszolgák nyilatkoznak a sikertelen végtörlesztésükről, egyetlen kérdés villant be: vajon lesz ember, aki névvel is hajlandó nyilatkozni ebben a témakörben? Nem kellett meglepődnünk: nincs.

Már decemberben gyanús volt, hogy valami bődületes átverés készül. De másfél hete, amikor kiderült, hazugság volt a kormányzati bejelentés a bankok és Matolcsy György tárgyalásairól, lényegében tényszerűen jelenthettük, hogy a kormány nagyon csúnyán dobott át több tízezer állami alkalmazottat a palánkon.

Az [origo] mostani cikkében lényegében az érintettek panaszkodnak a történtek miatt, egyébként teljes joggal. Orbán Viktor megígérte a végtörlesztéshez a segítséget, oszt jól elfelejtette, ennyi. Matolcsy György minisztériuma meg enyhén szólva is hülyét csinált magából azzal, hogy mire majdnem lejárt a végtörlesztéshez szükséges pénz betolásának határideje és elfogytak a kiváltó hitelek, na addigra összeeszkábált egy javaslatot a segítség mikéntjéről. Ami ily módon rögtön landolt is a szemétben, pedig ha időben jön, nem az összevissza kapkodás közepette, érdemes lett volna a megvitatásra.

A már idézett korábbi cikkünk kommentjei között volt egy olyan észrevétel, mely szerint  sok helyen megoldják a dolgot munkáltatói kölcsönből. Nos, az [origo] megpróbált erre is rákérdezni, s három állami cégtől kapott is választ. Vissza nem térítendő támogatást 0, azaz nulla fő kapott, munkáltatói kölcsönből pedig az MFB-nél 18, a Nemzeti Vagyonkezelőnél 7, a Szerencsejáték Zrt.-nél pedig 0 fő tud végtörleszteni. 

Hozzászólások