Befektetési tippek erős idegzetűeknek

Befektetési tippek erős idegzetűeknek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Győrffy Árpád

Részvénypiaci fordulatra az elkövetkező napokban, hetekben nincs esély a Generali Alapkezelő elemzése szerint, így a...

Részvénypiaci fordulatra az elkövetkező napokban, hetekben nincs esély a Generali Alapkezelő elemzése szerint, így a befektetői bizalmatlanság további nagyarányú kilengéseket is okozhat. Pallag Róbert, a Generali részvényportfólió menedzsere ennek ellenére sem számít újabb nagyarányú (10 százalék feletti) leértékelődésre a részvénypiacon, sőt, úgy véli, az elmúlt időszakban nyomottá vált árak kiváló beszállási pontokat teremtettek a francia, német és osztrák tőzsdén - amint a helyzet rendeződik.

Az Pallag is elismeri, hogy az európai honatyák versenyt futnak az idővel, hiszen egyértelmű megoldás híján a tőkepiacokon csak fokozódik a nyomás és nő a bizalmatlanság. Épp ezért a szakember rövid távon mindenképp a kockázatkerülő magatartást tartja követendőnek. Amennyiben nem következik be a világvége (melyről a piacok újabb mélyrepülése úgyis előre tájékoztat majd bennünket), érdemes lesz jól bevásárolni részvényekből - jelzi a szakember.

A Generali szakértője szerint a bankok körében az európai pénzügyi rendszer kisebb megingása tőkekockázatokat okozhat, így azokkal óvatosan kell bánni, ám a német, francia és osztrák blue chipek így is jó befektetést jelenthetnek (Siemens, SAP, Daimler, BASF, Bouygues, CAP Gemini, Saint-Gobain, OMV, RHI).

A BÉT-en a Rába és a Magyar Telekom jegyzése is történelmi mélypont közelében mozog, de a CIG és az E-Star is vonzó lehet.

Hozzászólások