Örülhetnek a magyar osztalékvadászok - fizet a Telekom

Örülhetnek a magyar osztalékvadászok - fizet a Telekom

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Győrffy Árpád

A Magyar Telekom részvényeseinek közgyűlése hétfőn elfogadta a cég 50 forintos részvényenkénti osztalékfizetési...

A Magyar Telekom részvényeseinek közgyűlése hétfőn elfogadta a cég 50 forintos részvényenkénti osztalékfizetési javaslatát. A cég részvényeinek jelenlegi piaci árfolyama mellett 9 százalékos osztalékhozamot fizet, ami a portfolio.hu szerint a régiós távközlési cégek adott országok államkötvény hozamaihoz mért prémiumát tekintve nem tűnik különösen vonzónak. Az MTelekom közgyűlése által megszavazott osztalék megegyezik a 10 éves lejáratú magyar kötvények hozamával, ám az azonos lejáratú cseh papírokhoz képest prémiumot fizet a Telefonica, és a lengyel államkötvények hozamánál nagyobb osztalékot fizet a TPSA is.

A portfolio.hu szerint azonban hosszú távon mégis vonzó lehet a magyar osztalékpapír.

A különadó kivezetésével és a működési környezet javulásával a társaság visszatérhetne a korábbi, 70 forintot meghaladó részvényenkénti osztalék kifizetéséhez. A mostani elemzői várakozások alapján a Magyar Telekom a 2013-as év eredménye után 65 forint körüli osztalékot is képes kifizetni, amely már közel 12 százalékos osztalékhozamot jelentene.

A Telekom-osztalék kifizetésére május 15 -től kerül sor, a tulajdonosi megfeleltetés időpontja május 8, azaz a következő napokban az osztalékfizetésről szóló hír emelheti a hétfői kereskedésben fél százalékos felárral, 553 forinton forgó papír árfolyamát.

Hozzászólások