Orbán: azokat mentjük, akik a híd alá mehetnének lakni

Orbán: azokat mentjük, akik a híd alá mehetnének lakni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu

Az [origo] hírportál ma arról írt, hogy információ szerint mérlegeli a kormány, hogy a problémás ügyfeleket és a...

Az [origo] hírportál ma arról írt, hogy információ szerint mérlegeli a kormány, hogy a problémás ügyfeleket és a magas hitelösszeget felvevőket is kizárja azok közül, akik a piacinál kedvezőbb árfolyamon törleszthetik devizahitelüket. A Blikk honlapján, olvasói kérdésekre reagálva Orbán Viktor az MTI tudósítása szerint rémhírnek nevezte a felvetést. A kormányfő úgy fogalmazott: akit becsaptak, az élhet a hitelből való megváltás lehetőségével.

Orbán Viktor az autóhitelek és személyi kölcsönök esetleges végtörlesztési lehetőségét firtató kérdésre azt válaszolta: a kormánynak elsősorban azokkal kell törődnie, akiknek veszélybe került az otthona, és félő, hogy családostul mehetnek a híd alá lakni. Erőnket arra összpontosítjuk, hogy ezt a tragédiát elkerülhessük - tette hozzá a miniszterelnök. A devizahiteleseket becsapták, és van, aki ezért az utcára kerülhet. Szerintem egy kormány ezt akkor sem nézheti tétlenül, ha egyébként a magánszemélyek és a bankok között létrejött szerződésben az államnak semmi keresnivalója nincs, illetve az ilyen szerződésekhez nem lenne köze - hangsúlyozta egy másik válaszában.

Orbán Viktor szavai után kíváncsian várjuk, hogy a Rogán Antal által ma benyújtott végtörlesztő-akciós javaslatba kerül -e utólag módosító javaslattal olyan szűkítés, ami esetleg kizárja azokat a családokat a végtörlesztésből, akiket nem a hajléktalanság réme fenyeget, mert több lakóingatlanuk is van, így legfeljebb a befektetésüket buknák, nem a tetőt a fejük felől.

Hozzászólások