Avokádómánia

„Felfigyeltem rá, hogy a világhálón milliók lelkesednek az avokádóért, és ezerszámra találhatók jobbnál jobb receptek. Tulajdonképpen az a legmeglepőbb, hogy eddig egész Európában nem jutott eszébe másnak avokádóéttermet nyitni” – mesélte a HVG-nek Ron Simpson, az amszterdami Avocado Show ötletgazdája és üzemeltetője, hogyan talált rá a piaci résre. Mint mondja, nagy utazóként a tokiói, a mexikói és a New York-i hasonló bárokból merített ihletet. Az Amszterdam belvárosához közeli De Pijp negyedben márciusban megnyitott parányi étteremben kizárólag avokádóból készült ételek szerepelnek az étlapon, és hosszú nyitvatartással igyekeznek kimaxolni a forgalmat. Reggelivel, ebéddel és vacsorával várják a vendégeket, késő este pedig házhoz szállítást is vállalnak. Az állandó avokádó-utánpótlásról a Chilében, Spanyolországban, Brazíliában és Peruban vásárló holland zöldségimportőr, a Nature’s Pride gondoskodik.