Ha már elegünk van abból, hogy a kollégák családi életének vagy hétvégi bevásárlásának részleteit hallgassuk az ebédszünetben, esetleg nincs kedvünk a műanyag tálcával egyedül sorban állni a munkahelyi menzán, mi több – talán egy álláslehetőség reményében –, új szakmai kapcsolatokat építenénk két tárgyalás között, érdemes alaposan megválogatni az ebédpartnereinket. A hasonló terveket dédelgetők számára ígér megoldást a Colunching startup, amely – igazi franciás nagyvonalúsággal – segít összekötni a karrierépítés és kapcsolatiháló-bővítés fáradságos aprómunkáját a kockás abrosz örömeivel. A 2012-ben egy egyszerű Facebook-csoporttal indult, ám azt hamar kinövő cég honlapján helyszín, érdeklődési kör és gasztronómiai ízlésvilág alapján lehet inspiráló asztaltársaságot toborozni, illetve keresni. Az ötletet a mindenkori jóízű falatozás lehetőségén túl a modern társadalmak olyan, immár unalomig ismert árnyoldalai ihlették, mint az egyre terjedő magány, illetve a virtuális kapcsolattartási formák térnyerése a személyes találkozások rovására – hangsúlyozza a kommunikációs szakmából 30 éves kora táján, egy hat hónapos világ körüli utazást közbeiktatva, a közösségi vállalkozásra (sharing economy) átnyergelt Fabienne Neveux társalapító.