Szállodai disznólkodás
Gazdaság Őrült vállalkozás

Szállodai disznólkodás

Marco Fritsch és családja üzleti ötletében az a legérdekesebb, hogy a piaci rést felismerő vállalatalapítóknak járó díjjal tüntették ki. Igen, Türingia tartományban, a volt NDK délkeleti részén ilyen elismerés („Gründerpreis Marktlücke”) is létezik. És vajon mi lehet az a piaci rés, mi lehet az a mindeddig nem létező szolgáltatás, amelynek bevezetéséért ilyen megbecsülés jár? Nem más, mint a mészárszékkel egybpített hotel, a disznótoros szálloda. Ami a magyarországi disznóvágási turizmusra gondolva nem tűnik annyira unikumnak, az Németországban a maga nemében egyedülálló vállalkozás. Heyerode városában a Hotel zum Eichsfelder Fleischer kínálja a jutányosnak mondható szolgáltatást: körülbelül 100 euró fejében a disznóvágás végigélvezéséhez egy éjszakai szállás is jár (már csak azért is, mert a böllérkedés kora reggel kezdődik), továbbá toros reggeli, sör és házi főzésű hegyi pálinka (Enzian) bőven, ráadásul útravalónak egy csomag kolbász, disznósajt és egyéb finomság. Természetesen a vendégek maguk tölthetik a kolbászt, ha a kedvük úgy tartja. A kuncsaftokat az idősebbik Fritsch szórakoztatja tangóharmonikával és nótázással. A foglalással érdemes sietni: 2020 végéig már nincs hely.