HVG Extra Business
HVG Extra Business
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Michelle Obama first ladyként számos fontos ügy mellett kiállt, legyen szó az oktatásról vagy az esélyegyenlőségről. Cikkünkben 11 olyan idézetet mutatunk be tőle, ami a mindennapokban bárki számára inspirációt jelenthet.

Michelle Obama munkásosztálybeli afroamerikai család gyermekeként elképzelhetetlenül messzire jutott. Szülei állhatatos támogatásának köszönhetően kiváló eredményekkel végzett a legjobb egyetemeken, jogászként kiemelkedően teljesített, majd két kislány odaadó édesanyja lett.

First ladyként példaértékűen támogatta férjét, és alkalma volt számos fórumon hallatni a hangját és több fontos ügyet felkarolni.

A Michelle Obama inspiráló gondolatai című könyvben összegyűjtött, 172 motiváló gondolata a mindennapokban is inspirációt jelenthet. Az alábbiakban ezekből válogattunk 11-et.

2016. június

Az egyik nagy szerencsém az volt, hogy a szüleim megértették, mekkora jelentősége van a tanulásnak. Küzdöttek értem, sok áldozatot hoztak és takarékoskodtak.

2017. január

Ha a rivaldafény mindig a profi sportolókra, zenészekre vagy hollywoodi hírességekre irányul, ha csak ezeket  az eredményeket méltatjuk, akkor miért is hisszük azt, hogy a gyerekek prioritásként fogják kezelni a továbbtanulást?

2014. július

Egyetlen ország sem tud igazán felvirágozni, ha elfojtja a nőkben rejlő lehetőségeket, és így lemond az összes állampolgára által megteremthető érték feléről.

2016. június

Ha egy férfi asszertív vagy vitatkozik a munkahelyén, erősnek és tekintélyesnek látják. De azokat a nőket, akik így viselkednek, nem látják ennyire pozitívan.

2004. szeptember

Azt vettem észre, hogy a férfiak – minden férfi – esetében a sorrend a következő: én; a családom; és Isten is ott van valahol; de az én az első. A nők számára az én a negyedik, és ez nem egészséges.

2016. július

Tudjuk, hogy a gyerekeink minden egyes kiejtett szavunkat, minden egyes cselekedetünket árgus szemekkel figyelik. Szülőként mi vagyunk a legfontosabb példaképeik.

2016. június

Ha egy apa túlórázik, dicséretet kap, amiért elkötelezett és ambiciózus. Ám amikor egy anya marad bent tovább a munkahelyén, gyakran  felróják neki, hogy önző, és elhanyagolja a gyerekeit.

2011. január

Az életben háromféle barátra van szükségünk: aki előttünk jár, és akire felnézünk és követjük; aki mellettünk sétál, és az utunk minden lépésénél velünk van; és végül akiért visszanyúlunk, és magunkkal visszük, miután kitapostuk az utat.

2016. június 

Láttam, hogyan hanyatlanak azok a helyek, ahol elnyomják az emberek hangját, és semmibe veszik a polgárokban rejlő lehetőségeket;  hogy mennyivel kevesebb ott az élet, a remény és a szabadság.

2008. október

Amikor rosszindulatú és hazug támadásokról szerzek tudomást, tényleg nem foglalkozom velük, mert tudom, hogy ki vagyok.

2009. április

A siker nem attól függ, honnan jöttünk, hanem az önbizalmunktól, és attól, hogy mennyi energiát vagyunk hajlandók belefektetni.

A Michelle Obama inspiráló gondolatai című könyvet itt rendelheti meg kedvezménnyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá