szerző:
hvg.hu

Az augusztus 4-i országos melegrekordot is megközelítette a mai hőmérséklet, de az nem dőlt meg. A fővárosi melegrekordra azonban 3 fokot rávert a pénteki hőség.

Pénteken, az év eddigi legmelegebb napján bőven megdőlt az eddigi, 1921. augusztus 4-én mért fővárosi melegrekord. Akkor 36,7 fokot mértek, ehhez képest nem sokkal 15 óra előtt Újpesten 39,7, majd valamivel később 39,8 fokot mértek - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az országos csúcs viszont maradt az 1905-ös, Orosházán mért 40,5 fok, mert ma a legmelegebb, "csak" 40,3 fok volt, ezt a Csongrád megyei Kübekházán mérték.

Az abszolút rekord Magyarországon, elképesztő 41,9 fok (amit egyébként 2007-ben mértek Kiskunhalason), sem volt ma veszélyben. Augusztus 4-én a leghidegebb 1919-ben volt, Dobogókőn: mindössze 4,2 fok!

16 óra előtt nem sokkal a következőképp nézett ki Magyarország hőtérképe:

©

Az extrém hőhullámmal kapcsolatos híreket percről percre követjük, itt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!