szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kilenc felújított önkormányzati lakást adtak át szerdán Hatvanban olyan helybeli családoknak, amelyek balesetveszélyessé vált önkormányzati ingatlanokból költöztek át.

©

A rekonstrukcióra mintegy 10 millió forintot fordított a helyi önkormányzat, és további 20 millió forint áll rendelkezésre a program folytatásához. Szabó Zsolt (Fidesz), a 20 ezer lakosú település polgármestere elmondta: az önkormányzat 2010-ben befejezett felmérése nyomán balesetveszélyesé nyilvánítottak a település nagygombosi városrészén egy volt majorság területén található 31 lakást.

Ezután a képviselő-testület arról döntött, hogy felújított önkormányzati lakásokat ajánlanak fel a majorság területén élő 29 családnak, illetve igény esetén anyagi segítséget nyújtanak az elköltözéshez. Ez utóbbi összege minimum 150 ezer forint, illetve négyzetméterenként ötezer forint, a lakásfelújításokra pedig összesen 30 millió forintot hagytak jóvá a képviselők.

A polgármester közlése szerint eddig 17 család jelezte igényét felújított önkormányzati lakásra; az első kilenc ingatlant most adták át. A majorság területének hasznosításáról nincs elképzelésük, mert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem tart igényt a területre, a műemlékvédelem pedig nem engedélyezi az ingatlan társasházzá alakítását - mondta Szabó Zsolt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!