szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem pihennek a meghökkentő toronyházak tervezői: most egy dán cég állt elő érdekes tervvel, a kanadai Vancouverbe álmodott épületével.

A dán BIG tervezőiroda annyira megkedvelte a híres Vasalót (ék alakú toronyház New Yorkban – a szerk.), hogy ehhez hasonlót tervezett a kanadai nagyvárosba. De nem egy másolatot, hanem olyat, amelyik szinte forog is. A Beach and Howe névre keresztelt 49 szintes toronyház a város központi negyedében lenne és a reklámszöveg szerint a Vancouverben meglévő és mind inkább növekvő kreatív gazdaság jelképe is lehetne.

©

A toronyház alsó kilenc szintjén irodák, üzletek, éttermek kapnának helyet, ezek fölött pedig 600 lakást alakítanának ki. Ha valóban megépítik, akkor ez lesz a város negyedik legmagasabb épülete.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!